Sportrevalidatie

Sportrevalidatie is specifiek gericht is op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe u geblesseerd raakt. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u is. Naast fanatieke sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie. Kortom, de sportfysiotherapeut voorziet u van advies op maat.

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten maar het meest aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn, met als doel om tot volledig herstel te komen en weer optimaal te kunnen sporten.

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training vaak binnen afzienbare tijd hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. Zo nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.

Voor een optimale begeleiding op sportmedisch gebied werken wij regelmatig samen met Anna TopSupport. Dit medisch sportgezondheidscentrum in Eindhoven maakt deel uit van de Anna Zorggroep, waartoe ook het Anna Ziekenhuis in Geldrop behoort.

Onze sportrevalidatie specialisten
Binnen onze praktijk in Panningen wordt de sportrevalidatie verzorgd door Laura Rutten-Opstals (MSc Sportfysiotherapie), Jeroen van den Beucken, Job van Hoof en Peter Slots.

Wilt u meer informatie over sportrevalidatie of wilt u meteen een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk (077-3082825) of stuur een e-mail naar info@fysio-support.nl.

Locatie De Heuf

Locatie Sporthelden

Openingstijden

Maandag        08.00 – 20.00 
Dinsdag           08.00 – 18.00 
Woensdag      08.00 – 18.00 
Donderdag      08.00 – 20.00 
Vrijdag              08.00 – 18.00